Ingredienser

4 portioner

  • 50 g gul lök
  • 50 g rotselleri
  • 50 g morötter
  • 9 g pepparrot
  • 9 g ingefära
  • 1 g ancho, blötlagda och med fästet och fröna borttagna
  • 1 g chipotle, blötlagda och med fästet och fröna borttagna
  • 5 g vitlöksklyftor
  • 75 g krossade tomater
  • 75 g rödvin
  • 23 g farinsocker
  • 40 g BBQ-sås (vegetarisk och rökig)
  • 20 g tomatvinäger alt. sherryvinäger
  • 2 g salt
  • 1 g mald spiskummin
  • 1⁄2 g malda korianderfrön
  • 1⁄2 g torkad oregano
  • 1   lagerblad
  • 1 pkt Valio MiFú® gryn Naturell

Till SERVERING:

  • grillat surdegsbröd
  • grönsallad
  • mosad avokado
  • Smetana alt. crème fraiche

Beskrivning

Gör så här:

  1. Skala pepparrot, lök, ingefära, morötter, rotselleri och vitlök och hacka grovt (eller pulsa i mixer) tillsammans med den blötlagda chilin. Låt sedan ingredienserna svettas lite i en stekpanna tills allt mjuknar. Tillsätt då krossade tomater, rödvin, farinsocker, BBQ-sås, vinäger, lagerblad och alla torra kryddor. Koka till en mjuk och tjock konsistens och blanda ner 1 paket Mifú gryn Naturelli.

  2. Koka upp och servera på grillat surdegsbröd med en grönsallad, lite mosad avokado och en klick smetana.

Populära avdelningar