Milkshakes

En kall och läskande dryck med glass som går hem hos de flesta

Milkshake är en dessertdryck som har sitt ursprung i USA, där ordet "milkshake" har funnits i det svenska språket sedan 1958. I takt med att snabbmat blev allt vanligare spreds fenomenet milkshakes, då de ofta serverades ihop, och det blev genast populärt och älskat världen över.

Milkshake är nära besläktad med smoothien där den största skillnaden är att milkshake ofta ses som en efterrätt och innehåller mjölkdryck som bas. Om du istället mixar med isbitar och glass får du en svalkande dessert som går hem hos båda stora som små, speciellt under sommarens varma dagar.

För att göra smakupplevelsen till något utöver det vanliga kan du med fördel toppa milkshaken med allt gott du kan tänka dig, förslagsvis godis, kolasås, grädde, glass, kakor och bär. Vips så har du en freakshake - en milkshake med extra allt!

Här delar vi med oss av en mängd varianter av recept på milkshakes som vi gillar extra mycket, men tveka inte att byta ut eller lägga till ingredienser efter tycke, smak och eventuella allergier. Är du istället sugen på något fräschare utan glass? Kika då gärna in våra utsökta smoothies.

Milkshake-recept

Våra smarriga färdiga milkshakes

Om du inte har ork eller tid att göra en milkshake från grunden så har vi även några färdiga varianter. Valios milkshakes är alla perfekta mellanmål, speciellt när du vill fylla på med protein. Vi har en variant med smak av choklad och en med hallon och choklad. Det bästa av allt är att båda är laktosfria och utan tillsatt socker. Eftersom de är färska hittar du dem i kyldisken.