9/27/2017

Pekka Tola ny VD för Valio Sverige

Sedan augusti har Pekka Tola det yttersta ansvaret för Valio Sverige. I arbetet med att stärka positionen som expert inom laktosfritt och ledande innovatör av goda och hälsosamma produkter för ett ökat välmående är Pekka Tola nästa led i satsningen. 

Pekka har de senaste åren agerat kommersiell direktör på Valio i Finland. Pekkas erfarenhet och bakgrund kommer bidra till att stärka Valios position i Sverige som ledande inom forskning och utveckling av innovativa och goda laktosfria produkter.

Pekka har varit mycket uppskattad på Valiokoncernens huvudkontor och vi är därför glada över att han nu tar sig an rollen som VD för Valio Sverige. Pekkas fokus på kundernas behov och sitt stora engagemang i att inspirera medarbetarna gör honom till den ledare vi behöver för att stärka Valios position ytterligare, säger Elli Siltala, styrelseordförande, Valio Sverige.

Pekka Tola har över 17 års erfarenhet av både marknadsfrågor och försäljning inom snabbrörliga konsumentprodukter. Bland annat på Fazer och Unilever. Valio Sverige har sedan starten 2001 haft en stark tillväxt och målsättningen framöver är att öka tillväxttakten ytterligare.  

- Det är viktigt att vi inte nöjer oss med var vi är nu. Vi är idag ledande inom laktosfritt, men det finns ännu mer vi kan göra för att stärka detta affärsområde och vår konsumentinsikt. En av mina ambitioner är att samarbetet med våra kunder stärks ytterligare, och att vi tillsammans fortsätter att utveckla den laktosfria kategorin, förklarar Pekka Tola VD, Valio Sverige. 

Pekka Tolas LinkedIn-profil: https://www.linkedin.com/in/pekkatola/


För mer information, vänligen kontakta:

Linda Öhman, Kommunikationschef, Valio Sverige AB
08-725 51 50, linda.ohman@valio.fi

Emelie Andersson, PR konsult, Kelly and Pling
070-372 76 18, emelie.a@kellyandpling.com