Prestigefyllt innovationspris till MiFU®-strimlor

2018.06.21

Sent igår kväll stod det klart att matproteinet Valio MiFú vunnit ett av matbranschens största priser inom innovation: World Dairy Innovation Awards. Mifú vann i kategorin Bästa nya varumärke, med motiveringen ”The jury appreciated Valio’s creativity in using dairy as a meat alternative as well as the innovativeness and interesting manufacturing process of Valio MiFU® products.


Konsumenternas efterfrågan på lättlagade alternativ till kött och mjölkens högkvalitativa protein var ingången till ett innovationsarbete som startade 2010. Resultatet blev Valio MiFU® ett stekbart mjölkprotein som med sin neutrala smak och lätta tillagning enkelt kan fungera som alternativ till kött eller kyckling.

MiFU®-strimlor lanserades i början av 2018 och har redan nått många hushåll. Arbetet med att få fler att upptäcka nyheten fortsätter.

- Vi känner oss trygga med att de konsumenter som upptäckt Mifú gillar produkten, eftersom den är snabblagad och enkel att smaksätta och variera. Mifú går enkelt att byta ut mot kött eller kyckling utan att receptet behöver ändras. Att den dessutom är fri från laktos, ägg och gluten är en extra bonus. Nu handlar det om att få fler att prova samt fortsätta att komma med spännande nyheter i serien. Innovationspriset har gett oss en extra sporre att fortsätta på vår inslagna väg säger, Björn Gummesson kategorichef för Mifú.

Stor internationell tävling
World Dairy Innovation Awards är en prestigefylld internationell tävling i livsmedelsbranschen som anordnas av FoodBev Media. Den anordnades för tolfte gången och i år tävlade 150 bidrag från hela världen.

Vad är Valio MiFU®-strimlor?
Ett stekbart mjölkprotein som enkelt kan ersätta kött eller kyckling.  Inga receptanpassningar behöver göras. Produkten kommer bäst till sin rätt i varma maträtter. Den behåller sin goda konsistens och tuggkänsla efter upphettning. Strimlorna är proteinrika (24 g/100g), har låg fetthalt (7g/100g) och är dessutom fria från laktos, gluten och ägg.

Läs mer om World Dairy Innovation Awards 

För mer information kontakta:
Björn Gummesson
bjorn.gummesson@valio.fi
Tel 08-725 5188

 


Populära avdelningar