2/9/2018

Valio introducerar Valio Oddlygood ® – en helt växtbaserad produktserie

Världens mest innovativa mejeri och ledande inom laktosfritt, lanserar nu en helt ny serie med krämiga och goda havrenyheter: Valio Oddlygood® gurtar och Valio Oddlygood® havredryck. De helt mjölk- och laktosfria nyheterna öppnar upp för ännu fler att njuta av Valios goda produkter.

I Oddlygood®serien ingår gurtar – i enkilosförpackning med smakerna Vanilj och Hallon samt i 150 grams-bägare med smakerna Mango och Hallon. Gurtarna, som är baserade på nordisk havre är ett krämigt och välsmakande alternativ till frukost och mellanmål. Valio Oddlygood® havredryck är även den gjord på nordisk havre och kan avnjutas som den är eller i smoothies, till bakning eller matlagning. 

- Genom marknadsanalys, undersökningar och i direkt dialog med våra konsumenter, vet vi att fler och fler efterfrågar växtbaserade alternativ som är både smakrika och näringsriktiga. Vi är idag störst på laktosfritt på den svenska marknaden och våra goda smaker uppskattas av många. Med lanseringen av Oddlygood® kan nu ännu fler njuta av Valios goda smak och höga kvalitet, säger Katrine Bendix, kategorichef på Valio. 

Valios framgång bygger på produktinnovation utifrån konsumenternas efterfrågan 
Genom den innovation och forskning som genomsyrar Valio har arbetet med nya ingredienser och trender inom mat fått ett stort fokus genom åren. Något som resulterat i många spännande produktalternativ för konsumenterna. 

- Valio har en stark 100-årig tradition av forskning, innovation och teknologi. Därför har vi ständigt kunnat erbjuda högkvalitativa och goda produkter inom en rad olika områden. Mjölkprodukter kommer fortsätta att vara huvudfokus även i framtiden, men genom att komplettera vårt utbud med Oddlygood® och havrebaserade produkter möter vi den efterfrågan vi sett och fortsätter erbjuda goda tillfällen till våra konsumenter, säger Anette Björnlund, marknadschef på Valio Sverige. 

Oddlygood® gurtar och Oddlygood® havredryck kommer att finnas till försäljning från vecka 7 i Sverige. Rekommenderat konsumentpris: 1 kg Oddlygood® gurt 29:90 kronor, 150 g Oddlygood® gurt-bägare 8:90 kronor och 1 liter Oddlygood® havredryck 16:90 kronor. 

 

För mer information vänligen kontakta: 

Emelie Andersson, PR-konsult, Kelly and Pling 070-372 76 18, emelie.a@kellyandpling.com 

Anette Björnlund, marknadschef, Valio Sverige AB 08-725 51 50, anette.bjornlund@valio.fi