Oddlygood gör det enkelt att äta mer växtbaserat

Att bjuda på middag ska vara roligt. Att planera maten, duka och göra fint. Och självklart vill vi att alla ska trivas och uppskatta maten vi bjuder på. I dag väljer många bort animaliska produkter helt eller delvis, och några undviker helst gluten eller laktos. Knepigt, tänker du? Inte alls!

Att fler, helt eller delvis, väljer vegetarisk kost har blivit alltmer populärt under senare år. Enligt den senaste Matrapporten från Foods & Friends, som handlar om svenskarnas matvanor och attityder, vill cirka 20 procent äta mer vegetarisk kost, där de allra flesta är kvinnor.

Det betyder att var femte svensk gärna väljer bort animaliska produkter. Hela tiden eller ibland. Och därför gör Oddlygoods produkter det enkelt att addera mer växtbaserat i kosten. Både till vardags och fest – och utan att tumma på vare sig smak eller konsistens.

Du kan göra alla dina favoritrecept med Oddlygood. En krämig potatisgratäng, favoritpastan, härliga såser eller pannacottan till efterrätt. Och bjuda hela familjen och alla vännerna!

Ett enklare sätt att laga god mat som passar alla

Smakar lika bra som alltid

Alla kan äta samma goda middag, utan att någon behöver få sin mat lagad för sig eller att någon ska behöva känna att de ställer till besvär. Med Oddlygood kan alla äta samma maträtt och dina vanliga recept smakar lika bra som alltid.

– Jag tycker att Oddlygoods produkter ger en rund smak till maten. Det är dessutom bra att addera växtbaserat i kosten och man behöver ju inte bli vegetarian på heltid om man inte vill det, säger dietisten Maria Nygårds och pekar sedan på en hel del fördelar med att välja växtbaserade produkter:

– Generellt behöver vi ha mer vegetariskt på menyn och spara på jordens resurser. Havren i Oddlygood är producerad i Norden, vilket gör att det inte är långa transporter, vilket i sin tur är positivt för klimatet.

Ingen gluten, palmolja eller soja

Mejeriprodukter går alldeles utmärkt att byta ut mot Oddlygoods motsvarigheter, som dessutom är helt växtbaserade och fria från både gluten, palmolja och soja. Flertalet produkter innehåller den nordiska havrens alla naturliga egenskaper och är även berikade med mineralerna jod och kalcium samt vitaminerna B2, B12 och D2.

Läcker festmat och enkla vardagsrecept som passar alla

– Oddlygoods havrebaserade produkter är helt glutenfria och fungerar bra i all typ av mat. Så man kan laga samma mat och använda samma recept som man brukar. Oddlygood är ett bra komplement, för man behöver ju inte välja bort traditionella mejeriprodukter helt om man inte vill det, säger Maria Nygårds.

”Pannkakor blir godare med havremjölk från Oddlygood”

Hon ler och ger sedan ett smarrigt tips: – Havre är ju lite sött i sig, så Oddlygoods havremjölk passar perfekt när du ska göra pannkakor. Det blir till och med lite godare! Behövs ytterligare inspiration? Enkelt – för det finns massor av spännande recept och bra tips på valio.se/vaxtbaserad-matlagning/

Med Oddlygoods krämiga gurtar får du en bra start på dagen eller ett mellanmål i farten. Det är växtbaserade alternativ till yoghurt som finns i flera goda smaker och de innehåller dessutom goda bakterier som acidophilus och bifido. Ät som den är eller toppa med frukt, bär eller nötter. Den naturella gurten passar också perfekt som bas till sommarens kalla såser vid grillen.

Så äntligen kan du bjuda alla; veganer, vegetarianer, flexitarianer och givetvis också vännerna som äter kött.

Tema
Enklare tillvaro med växtbaserade produkter från Oddlygood
Tema
Nu kan alla dina vänner äta samma mat: ”Blir hur gott som helst med Oddlygood”