Ingredienser

6 portioner

Sparris med laktosfri hollandaisesås

Ångkokt sparris med hollandaisesås

Beskrivning

Ingredienser

6 portioner

Gör så här:

Hollandaisesås
  1. Rigga ett vattenbad genom att ställa en rundbottnad bunke i en kastrull med sjudande vatten. 
  2. Vispa samman ägg och vin i bunken tills det börjar tjockna, vispa vidare i smöret, litet i taget, det skall bildas en majonnäsliknande sås, tag av från värmen innan du vispat i allt smör. 
  3. Smaksätt med citron och vitpeppar eller cayennepeppar. 
  4. Servera direkt på ångkokt sparris.

Sparris

  1. Ångkoka sparrisen i lättsaltat vatten, gärna i en särskild sparriskastrull.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Ångkokt sparris med hollandaisesås


Populära avdelningar