Ingredienser

4 portioner

  •     Glaze
  • 1 dl brunt socker
  • 2 dl äppeljuice
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  •     Kött och kryddor
  • 1 st fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1⁄2 tsk svartpeppar
  • 1 msk rosmarin (färsk)
  • 1 st citron
  • 5 st enbär

Balsamicoglaserad fläskfilé

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  •     Glaze
  • 1 dl brunt socker
  • 2 dl äppeljuice
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  •     Kött och kryddor
  • 1 st fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1⁄2 tsk svartpeppar
  • 1 msk rosmarin (färsk)
  • 1 st citron
  • 5 st enbär

Gör så här:

Glaze

  1. Blanda ingredienserna i en liten kastrull.
  2. Koka på mediumvärme under omrörning tills glazen tjocknar.

 

Kött

  1. Krydda fläskfilén med salt, svartpeppar, finhackad rosmarin, rivet citronskal och krossade enbär och låt vila i rumstemperatur i 1 timme.

  2. Värm ugnen till 200 grader.

  3. Stek köttet i en het stekpanna med smör så att det får fin färg.

  4.  Lägg köttet i en ugnssäker form och ställ formen i mitten av ugnen. Pensla med lite av glazen efter 15 minuter. Använd stektermometer. Ta ut köttet när innertemperaturen når 68° och slå in i folie.

  5. Häll resten av glazen på köttet vid servering och servera med grönsaker och potatis till vardag eller fest.

Varmrätt med fläskfilé som får en härlig sötsur touch med äpple, balsamvinäger och citron.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Balsamicoglaserad fläskfilé


Populära avdelningar