Banoffee-pinocchioglasstårta

Banoffee-pinocchioglasstårta

Banoffee-pinocchioglasstårta

Banoffee-pinocchioglasstårta

Den här tårtan blir lätt barnens favorit. Mellan pinocchiotårtbottnarna finns kolagrädde med banansmak och hela mästerverket fryses ned till en glasstårta. Kombinationen av kola, banan och maräng är oemotståndlig.

10 Portioner
12 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

Botten

125 g
1 dl
Socker
2 st
Äggula
1 ½ dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
2 dl

Maräng

2 st
Äggvitor
1 ½ dl
Socker
1 tsk
Vaniljsocker
1 dl
Mandelspån

Fyllning och dekoration

3 st
Banan
5 dl

Gör så här

  1. Vispa ihop rumstempererat smör och socker. Tillsätt äggulorna under omrörning. Spara äggvitorna till marängen. Blanda ned de torra ingredienserna växelvis med mjölken.
  2. Bred ut smeten i två springformar (Ø 23 cm) eller på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i 180 grader i 10 min.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget medan du vispar. Bred ut marängen på bottnarna. Strö ut mandelspånen. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i cirka 15 minuter tills ytan har fått färg. Låt svalna.
  4. Mosa två bananer. Vispa den ena kolagrädden. Tillsätt de mosade bananerna i den vispade kolagrädden.
  5. Koka den andra kolagrädden till sås i cirka 10-12 minuter.
  6. Låt den ena bottnen vara kvar i formen. Bred ut kola- och banangrädden och 1 dl kolasås. Lägg över den andra bottnen. Täck över med plastfolie och frys in över natten.
  7. Låt kakan stå en stund i rumstemperatur. Ta loss kakan ur formen och ställ på ett serveringsfat. Dekorera med skivad banan och resten av kolasåsen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.