Ingredienser

8 portioner

Bärmuffins

Beskrivning

Ingredienser

8 portioner

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en stor bunke, häll i sockret och vispa minst 5 minuter med elvispen så att sockret löser sig. Smält smöret (100 g), låt svalna något. Blanda med yoghurten och vänd i äggblandningen. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke. Rör sedan i det i smeten.
  2. Smörj och bröa muffinformarna, häll i smet så att de fylls till drygt hälften. Vänd de frysta bären i potatismjölet och skeda (tesked) försiktigt i mitten på smeten så att det bildas en grop och bären sjunker ned något. Riv över mandelmassan och baka av i mitten på ugnen 200°C i 12-15 minuter. Känn med sticka i ”kakdelen” att de är torra, de kan fortfarande vara kladdiga i mitten, blir jättegott.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Bärmuffins

Renecka skriver:

Såcher
Med chklad

Ofelia skriver:

muffins
är dom goda?

Linsy skriver:

Muffins
Ja de är goda men varför frågar du PS: jag är kusin med Martina storspel från violetta

Linds skriver:

Muffins
Det är väldigt gott men för lite socker är det

Nell skriver:

Muffins
Hej

Gabbii skriver:

Muffinsen var goda
Muffinsen var goda

Den hemliga skriver:

Matte
Gillar era mufinnsar

Den hemliga skriver:

Matte
Gillar era mufinnsar


Populära avdelningar