Berlinboll

Berlinboll

Berlinboll

Härliga Berlinbollar med rosa glasyr. En given succé för både små och stora. Det här receptet är helt laktosfritt så att fler kan njuta.

40 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser40 Portioner

50 g
Jäst, färsk
5 dl
2 st
Ägg
2 dl
Socker
2 tsk
Salt
1 msk
Kardemumma, malen
16 dl
Vetemjöl
200 g

För fritering

1 l
Rapsolja

Glasyr

4 dl
Florsocker
½ ml
Karamellfärg, röd

Gör så här

  1. Blanda jästen i ljummet mjölk.
  2. Tillsätt ägg, socker, kryddor och en del av mjölet. Blanda degen jämn.
  3. Knåda degen och tillsätt gradvis mer mjöl tills degen släpper från skålens kanter. Tillsätt sist det mjuka eller smälta smöret.
  4. Låt degen jäsa under en handduk tills den har dubblats i storlek.
  5. Forma degen till små bullar. Flytta bullarna till en bakplåt med bakplåtspapper.
  6. Låt bullarna jäsa under en kökshandduk.
  7. Värm oljan i en gryta eller en tjockbottnad stekpanna. Testa oljans värme med en ljus brödbit. Oljan är tillräckligt varm vid 170 - 180 grader och om brödet blir vackert brunt på 1-2 minuter. Var försiktig så att oljan inte överhettas.
  8. Fritera några munkar åt gången. Vänd dem halvvägs under stekningen. Lyft de färdiga munkarna med en hålslev och lägg dem på hushållspapper.
  9. Topping

  10. Blanda florsocker med en liten mängd vatten åt gången.
  11. Tillsätt karamellfärgen och blanda till en jämn smet.
  12. Bred smeten över de varma munkarna.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.