Ingredienser

4 portioner

  • 2 pkt Oreo (ca 300 g)
  • 75 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 1⁄2 dl blåbär frysta
  • 200 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl Valio Eila® laktosfri kvarg hallon & blåbär
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk maizena
  • 3 st ägg
  • 200 g vit choklad
  • 200 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell
  • 2 tsk blåbärspulver
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Blåbär & hallon-cheesecake med Oreobotten

Beskrivning

Vem älskar inte cheesecake? Vem älskar inte Oreos? Precis! Därför tycker vi att du ska testa sommarens somrigaste dessert. En blommig och kvargmumsig cheesecake med Oreobotten och blomstertopping. Mums!

Ingredienser

4 portioner

  • 2 pkt Oreo (ca 300 g)
  • 75 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 1⁄2 dl blåbär frysta
  • 200 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl Valio Eila® laktosfri kvarg hallon & blåbär
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk maizena
  • 3 st ägg
  • 200 g vit choklad
  • 200 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell
  • 2 tsk blåbärspulver
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Gör så här:

Oreobotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Krossa kakorna i en matberedare. Blanda kakorna med smöret. Tryck ut i en form.
  3. Grädda i cirka 8 minuter.

Fyllning

  1. Klä in formen med Oreobotten i aluminiumfolie då den ska stå i vattenbad. Tina blåbären. Vipa ihop cream cheese, hallon & blåbär-kvarg, strösocker, vaniljsocker, maizena och de tinade blåbären. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten i formen. 
  2. Cheesecaken ska gräddas i vattenbad så koka upp vatten för vattenbad. Ställ in en djup plåt i ugnen. Ställ formen med kakan i plåten. Häll upp vatten i plåten så det täcker halva formen.
  3. Grädda i cirka 1 timme på 175 grader. Stäng av ugnen och öppna luckan lite. Grädda i eftervärme i cirka 1 timme. Låt svalna och ställ i kylen över natten.

Blomstertopping

  1. Smält vit choklad och låt svalna något. Lägg cream cheese i en bunke. Vispa ner den vita chokladen och blåbärspulvret. Fyll en spritspåse med en stor tyll som är dropp-formad. Börja att spritsa i mitten av cheesecaken, med den större delen av tylen nedåt och den smala delen upp. Spritsa små halvcirklar – drag runt om – detta är bladen. Fortsätt tills hela chessecaken har blivit en stor ros. Kyl i cirka 30 minuter.

Dagg

  1. Koka upp vatten och strösocker. Låt sjuda i cirka 8 minuter. Låt svalna. Doppa en sked i sockerlagen och vifta över cheesecaken så att det ser ut som dagg.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Blåbär & hallon-cheesecake med Oreobotten


Populära avdelningar