Ingredienser

4 portioner

  • 6   ägg
  • 1 dl Valio Eila® laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%
  •     salt
  •     peppar
  • 2 msk lagrad stark ost (naturligt laktosfri)
  • 1 msk persilja (finhackad)
  • 1 msk timjan (färsk, finhackad)
  • 1 st rödlök
  • 4 st Kokt potatis
  • 4 st tomater
  • 1 msk Valio Laktosfri® smör

Brunchomelett

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 6   ägg
  • 1 dl Valio Eila® laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%
  •     salt
  •     peppar
  • 2 msk lagrad stark ost (naturligt laktosfri)
  • 1 msk persilja (finhackad)
  • 1 msk timjan (färsk, finhackad)
  • 1 st rödlök
  • 4 st Kokt potatis
  • 4 st tomater
  • 1 msk Valio Laktosfri® smör

Gör så här:

  1. Vispa ihop äggen, mjölken och de finhackade kryddorna. Salta och peppra. Smält smör i en stekpanna, gärna med non-stick beläggning och häll i ungefär en fjärdedel av smeten. Tillaga på medelvärme så att omeletten blir fast i konsistensen.
  2. Skiva löken och potatisen och sprid, även här en fjärdedel, över halva omeletten. Vik ihop vid servering, beräkna 1 st omelett per person. Håll varm i ugn om du tillagar flera. Riv över den lagrad osten på omeletterna vid servering.

Till denna är det även gott att servera kallrökt lax eller kallskuren skinka.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Brunchomelett

eva skriver:

omelett
Var finns det uppgift i receptet på smöret och poratisen ?? På detta sätt är det ofullständig och oanvändbar. Hoppas att era andra recept inte är lika ofullständiga. En korrekturläsning INNAN ni lägger upp dom på hemsidan vore att rekommendera.


Populära avdelningar