Choklad- eller kolagräddglass

Choklad- eller kolagräddglass

Choklad- eller kolagräddglass

Choklad- eller kolagräddglass

Att göra gräddglass är både roligt och enkelt. Vispa grädde och äggviteskum, blanda ner äggulor, önskade smaker och låt frysen sköta resten.

4 Portioner
5 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Kolagräddglass eller chokladgräddglass

2 ½ dl
eller
2 ½ dl
2 st
Ägg
½ dl
Socker

Glass med riven choklad

50 g
Riven mörk choklad

Cookies and cream

50 g
Oreokex
1 msk
Vaniljsocker

Blåbärs- och kardemummaglass

1 dl
Blåbär
¼ tsk
Kardemumma

Gör så här

  1. Grundsats

  2. Vispa grädden.
  3. Separera äggen. Vispa äggvitorna och sockret till ett glansigt och tjockt skum. Blanda skummet med äggulorna.
  4. Tillsätt riven choklad, kakor eller blåbärspuré och kardemumma. Hitta din favorit!
  5. Låt frysa i 3–4 timmar.
  6. TIPS! Gör glassen dagen innan och låt den frysa över natten.
  7. Välj din smak

  8. Glass med riven choklad: Tillsätt den rivna chokladen i chokladglassen.
  9. Cookies and cream: Krossa kexen med en kniv, blanda smulorna och vaniljsockret till kolaglassen
  10. Blåbärs- och kardemummaglass: Smaksätt blåbärspurén med kardemumma och häll över blandningen i strimmor över kolaglassen. Det ger glassen ett fint mönster.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›