Ingredienser

4 portioner

Chokladfrossa (chokladfondant)

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.



  1. Smält smöret försiktigt tillsammans med chokladen. Vispa äggen i en bunke vid sidan och tillsätt sockret. Rör först i chokladsmeten, blanda samman salt, bakpulver och vetemjöl och vänd sedan i utan att det klumpar sig.

  2. Smörj och bröa formar som rymmer ung 1½ dl. Dela upp smeten mellan dem och ställ in i ugnen i 10-12 minuter. Den skall vara lös inuti men hård på ytan.

Pudra över florsocker och servera varm, gärna med färska bär och lösvispad grädde till.


Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Chokladfrossa (chokladfondant)

Anonymous skriver:

Ser riktigt smaskigt ut. ska
Ser riktigt smaskigt ut. ska prova, så fort jag köpt hem ingredienser

Christopher skriver:

Hej,
Hej, Vad roligt, återkom gärna med en recension när du har hunnit prova. Hälsningar Christopher

JOHANNA skriver:

TJOKLADFROSSA
DET VAR GOT

Amanda skriver:

??
Ska man använda muffinsformar eller glas eller hhaha!

Sofi skriver:

Hej Amanda
Du kan använda det som passar bäst för dig. Det går med både muffinsformar eller glas. Trevlig Sommar //Sofi

Liza skriver:

Choklad
Vet ni om det finns laktosfri choklad att köpa

Carina Rosdahl skriver:

Laktosfri choklad
Visst finns det laktosfri choklad. Jag har köpt Odemse blockchoklad på CityGross. Hög kakaohalt. Har inte hittat den någon annan stans. Finchoklad har vi i Malmö på chokoladerian Peter Beier och Chokladfabriken. Man kan beställa på nätet också.

Alina skriver:

Gott var de
Receptet låter gott. Har inte provat men ska göra de

Jessy skriver:

Fråga
Ska det vara 4st äggulor eller? Fattar inte ett skit (fail)

Christopher skriver:

Hej Jessy,
Tack för din fråga till oss på Valio. Det skall vara både 4 hela ägg och 4 extra äggulor i receptet. Vänligen Christopher

Liam skriver:

En fråga:
Man kan väl inte ha glasen i ugnen?

Christopher skriver:

Hej Liam,
Tack för din fråga till oss på Valio. Det måste vara någon typ av ugnsfasta formar. Vänliga hälsningar Christopher


Populära avdelningar