Ingredienser

46 portioner

  • 1   vaniljstång (skrapa ur kärnorna)
  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl russin
  • 3 dl strösocker
  • 100 g Valio Eila® laktosfri smör 200 g
  • 3   ägg
  • 1   citron (saften och skalet)
  • 1 msk citronsaft
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Citronbiscotti

Beskrivning

Ingredienser

46 portioner

  • 1   vaniljstång (skrapa ur kärnorna)
  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl russin
  • 3 dl strösocker
  • 100 g Valio Eila® laktosfri smör 200 g
  • 3   ägg
  • 1   citron (saften och skalet)
  • 1 msk citronsaft
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Vispa ihop rumsvarmt smör och sockret poröst med hjälp av elvisp. Knäck i ägget ett i taget och vispa ner i smeten. Riv skalet av citronen och skala samt grovhacka mandeln och russinen. Tillsätt citronskalet, citronsaften, den hackade mandeln samt vaniljkärnorna. Blanda salt, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  2. Rulla ut till en 30 cm lång korv, lägg på en plåt och platta ut så att den är 4 cm hög i mitten och smalare på kanterna. Grädda längden 25-30 minuter i 180ºC. Tag ut och lägg på en torr och luktfri skärbräda, skär i tunna skivor och lägg tillbaka skorpona på plåten. Sänk temperaturen på ugnen till 120ºC och torka dem i ytterligare 60 minuter tills de får lite färg.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Citronbiscotti


Populära avdelningar