Ingredienser

6 portioner

Pannacotta med bär och kokos

Drottning-pannacotta med bär och kokos

Beskrivning

Ingredienser

6 portioner

Gör så här:

  1. Mortla eller mixa kexen. 
  2. Smält smöret. 
  3. Blanda smör och smulor och tryck ut massan i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. 
  4. Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten. 
  5. Koka upp grädde och socker. 
  6. Dra från värmen. 
  7. Krama ur gelatinet och rör ut den i varma vätskan. 
  8. Rör i kvargen och häll i springformen. 
  9. Ställ i kylen och låt stelna ca 3 timmar. 
  10. Dekorera med blåbär, hallon, kokosflakes och citronmeliss.

 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Drottning-pannacotta med bär och kokos

Sofia skriver:

Drottnings-pannacotta
Vilken dröm så under bar god. Kan verkligen rekomendera denna.

Christopher skriver:

Hej Sofia,
Stort tack för det, alltid lika roligt att få beröm! Vänligen Christopher

Sussi skriver:

Drottnings-pannacotta med bär
Supergod! Blev kanon till nyår! Rekommenderas!

Milla skriver:

Recepten
Jag tycker att det är störande att ingredienserna står längst ner i recepten. Det är onaturligt att det först står hur man ska göra. Tack för trevliga recept. Hoppas att Valio börjar tillverka kvarg av en östeuropeiska typen, med avsevärt mycket högre fetthalt. Det finns många recept där den nästan fettfria kvargen av mellaneuropeisk typ inte gör sig så bra. Vi brukar använda polsk kvarg när det behövs en fylligare smak och mer fett. I Sverige råder inte längre fettskräck som i Finland. Jag tror att det finns plats för fetare mjölkprodukter på marknaden. Apropå mjölkprodukter, Valio smör är det godaste i Sverige, bortsett ifrån vissa hantverksmässigt tillverkade smör. Och billigt är det också.Milla


Populära avdelningar