Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
30 min
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTårtbotten
- 4 ägg
- 1½ dl strösocker
- 1½ dl vetemjöl
- 2 msk potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- 250 g jordgubbar
- ½ dl limesaft
- 2 msk mynta, hackad
Maräng
- 3 äggvitor
- ½ dl vatten
- 1½ dl strösocker
Dela recept
Instruktioner
Tårtbotten
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Smöra och mjöla en form med löstagbar kant (ca 24 cm Ø).
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen och blanda ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i ca 30 minuter, kontrollera att kakan är torr. Låt svalna.
- Vispa ihop grädde och kvarg. Dela jordgubbarna på mitten. Blanda jordgubbarna med limejuice och mynta.
- Bred gräddblandningen på den avsvalnade tårtbotten och sprid ut jordgubbar över hela. Lämna ca 5 cm från toppen och botten. Rulla ihop till en rulltårta med hjälp av bakplåtspapper.
Maräng
- Vispa äggvitorna med en elvisp till ett fast skum.
- Koka vatten och socker i en kastrull tills blandningen har en temperatur på 121 °C.
- Vispa upp äggvitorna igen om de vätskas sig och vispa därefter ner sockerlaget i äggvitorna i en tunn stråle längs kanten. Fortsätt vispa tills skummet är kallt, mjukt och glänsande.
- Fördela marängen över tårtan med en sked eller metallspatel. Ytan får gärna bli vågig.
- Bränn topparna med gasbrännare.
Till recepten
Dela recept