Gräddrulltårta med maräng

Gräddrulltårta med maräng

Gräddrulltårta med maräng

Gräddrulltårta med maräng

4 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Tårtbotten

4 st
Ägg
1 ½ dl
Socker
1 ½ dl
Vetemjöl
2 msk
Potatismjöl
2 tsk
Bakpulver

Fyllning

2 dl
200 g
250 g
Jordgubbar
½ dl
Limesaft
2 msk
Mynta (färsk hackad)

Maräng

3 st
Äggvitor
1 ½ dl
Socker
½ dl
Vatten

Gör så här

  1. Tårtbotten

  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en annan bunke. Häll därefter ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen och blanda ihop till en jämn smet.
  5. Grädda i ugn på 175 grader i ungefär 30 minuter, kontrollera att kakan är torr och låt därefter svalna.
  6. Vispa ihop grädde och kvarg. Dela jordgubbarna på mitten. Rör i limejuice och hackad mynta.
  7. Bre gräddblandningen på den avsvalnade tårtbotten och sprid ut jordgubbar över hela. Lämna ca 5 cm från toppen och botten. Rulla ihop till en rulltårta med hjälp av bakplåtspapper.
  8. Mät upp vatten och socker i en kastrull. Låt koka tills blandningen har en temperatur på 113 grader. Ta hjälp av temperaturmätare. Låt katrullen vara kvar på plattan. Börja vispa äggvitorna kraftigt. När sockret har en temperatur på 121 grader vänder du ner det i en sträng längs kanten på skålen ner i äggvitorna. Fortsätt vispa tills skummet är mjukt och glänsande, utan klumpar.
  9. Fördela marängen över tårtan med en sked eller metallspatel.Ytan får gärna bli vågig. Bränn topparna med gasbrännare.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›