Ingredienser

4 portioner

Hälleflundra med polenta

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

Gör så här:

Polenta

  1. Koka upp vatten, mjölk, örter och fond. Strö i polentagrynen under kraftig vispning. Fortsätt att röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen. Koka gröten enligt anvisningarna på förpackningen, rör om ofta. Dra kastrullen från värmen och rör ner parmesanosten. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Olja en liten form, typ 15x20 cm med 4-5 cm kant. Häll i polentan och låt svalna. Skär i kuber, ge stekyta i grillpanna eller vanlig stekpanna vid servering.

Fisken

  1. Sätt ugnen på 180°C. Dela fisken i portionsbitar. Halstra i teflonpanna med skinnsidan nedåt, salta och peppra, vänd och halstra några minuter på andra sidan. Lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen med en stektermometer i den tjockaste delen. Låt tillagas till 54°C.

Tomatsås

  1. Häll oljan i en kastrull och häll i burktomaterna, lägg i örterna och låt sjuda 15-20 minuter. Mixa slät tillsammans med smöret med hjälp av mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Serveras varm till fisken och polentan.

Gör en enkel tomatsallad med cocktailtomater att servera till varje portion.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Hälleflundra med polenta


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar