Ingredienser

8 portioner

  • 50 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 100 g Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 1 1⁄2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1⁄2 tsk kardemumma
  • 1⁄2 tsk kanel
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  •     ströbröd till formen
  • 4 st medelstora röda äpplen
  • 1 msk strösocker
  • 1 st citron
  • 100 g Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 1 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%

Höstig äppelkaka

Beskrivning

Äntligen höst! Äntligen dags för en riktigt kvargsmarrig äppelkaka. Ett värmande avslut på en kylig höstdag ute i skog och mark.

Ingredienser

8 portioner

  • 50 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 100 g Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 1 1⁄2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1⁄2 tsk kardemumma
  • 1⁄2 tsk kanel
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  •     ströbröd till formen
  • 4 st medelstora röda äpplen
  • 1 msk strösocker
  • 1 st citron
  • 100 g Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 1 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en rund form. Smält smöret. Vispa ihop det smälta smöret, vaniljkvarg, strösocker och ägg.
  3. I en separat skål: rör ihop kardemumma, kanel, vetemjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
  4. Bröa formen och häll i smeten.
  5. Skiva äpplena tunt med en mandolin. Skär skivorna till halvmånar. Lägg cirka 10 äppelskivor på en rad överlappandes från varje mitt.
  6. Pressa citronsaft över raden av äpplen. Rulla ihop äppelraden och starta där du la första äppelskivan. Nu har det blivit en äppelros. Stick ner rosen i formen med smeten. Upprepa tills hela formen är fylld av rosor.
  7. Strö över sockret. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Testa med en sticka – när den är torr är kakan klar. Låt svalna.
  8. Vispa ihop kvargen och grädden krämigt och servera med kakan.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Höstig äppelkaka


Populära avdelningar