Ingredienser

16 portioner

Irish cream kvarg-mockabitar

Beskrivning

Mockabitar med vår goda Irish Cream & coffee kvarg. Perfekta till kaffet eller som en lyxig dessert. 

Ingredienser

16 portioner

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull eller i mikrougn. Blanda kaffet i det smälta smöret. Kyl tills det är ljummet. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  2. Separera ägggulan och vitan från varandra. Lägg gulan åt sidan.
  3. Vispa äggvitan och sockret tjockt, ljust och poröst.
  4. Blanda i smör-kaffeblandningen i ägg-sockerskummet och sila i mjölblandningen. Blanda till en jämn smet med en slickepott. Häll upp smeten på bakpapper i en långpanna.
  5. Blanda gulan och kvargen (350 g) i en skål. Klicka ut kvargen tjockt över hela smeten. Sprid ut den lite genom att snurra/dra skeden.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader (jämn värme) i cirka 15 min.  Låt svalna i 10–15 min.
  7.  Stjälp över botten i en annan långpanna klädd med bakpapper eller en stor skärbräda. Ta bort bakpapper som fastnat från botten. Om du vill servera bitarna utan topping behöver du inte stjälpa upp den.

Topping

  1.      Ha i smör, likör och kvarg (50 g) i en kastrull. Låt det få ett snabbt uppkok och ta bort kastrullen från plattan.
  2.      Sila i florsocker och kakao. Blanda till en jämn smet.  Värm lätt vid behov.
  3.      Häll den något varma toppingen på botten och sprid vid behov ut med en spatel.
  4.      Dekorera med guldpärlor innan den stelnar.
  5.      Skär i bitar. Servera vid festliga tillfällen.

 TIPS

  1.     Ta ut figurer ur mockakakan med pepparkaksformar.
  2.      Du kan också servera de läckra mockabitarna utan topping.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Irish cream kvarg-mockabitar


Populära avdelningar