Ingredienser

12 portioner

Irish Cream-tårta

Beskrivning

Prova denna ljuvliga Irish-cream tårta gjord med vår goda Irish cream & coffee kvarg. Toppas med kolasås och dekorera efter smak. 

Ingredienser

12 portioner

Gör så här:

  1. Lägg ett bakpapper med en diameter på 23 cm i en löstagbar form genom att sätta fast ringen ovanpå papperet.
  2. Krossa kexen till fyllningen. Tillsätt smält smör. Fördela chokladkexen i botten av formen.
  3. Lägg kvargen i en skål. Låt gelatinbladen mjukna i rikligt med kallt vatten. Vispa grädden.
  4. Värm kaffet och farinsockret tills det kokar i exempelvis en kaffekopp i mikron. Smält gelatinbladen i den varma kaffe-sockerblandningen. Vispa i gelatinblandningen i en smal sträng i kvargen.
  5. Ha till sist i vispgrädde.
  6. Häll fyllningen i formen, jämna till ytan. Täck med folie och låt stelna i kylskåp i minst 4 timmar eller gärna över natten.
  7. Låt grädde, farinsocker och snabbkaffepulver koka försiktigt i en kastrull i cirka 2–3 min, tills blandningen har tjocknat något.  Låt kolasåsen svalna tills den blir rumsvarm och häll den över tårtan precis innan servering eller servera till tårtan. Kolasåsen blir vattnig vid förvaring i kylskåp.
  8.  Dekorera tårtan.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Irish Cream-tårta


Populära avdelningar