Ingredienser

6 portioner

  • 400 g Kycklingbröst
  • 1 msk Valio smör
  • 1⁄2 tsk salt
  • 4 st vitlöksklyftor
  •     nymald svartpeppar
  • 2 dl Hönsbuljong
  • 75 g Soltorkade tomater
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri Crème Fraiche 42%
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g babyspenat
  • 1⁄2 kruka Färska örter, tex. Basilika, persilja och oregano

Italiensk kycklingpasta

Beskrivning

En krämig Italiensk kycklingpasta med soltorkade tomater och färska örter.

Ingredienser

6 portioner

  • 400 g Kycklingbröst
  • 1 msk Valio smör
  • 1⁄2 tsk salt
  • 4 st vitlöksklyftor
  •     nymald svartpeppar
  • 2 dl Hönsbuljong
  • 75 g Soltorkade tomater
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri Crème Fraiche 42%
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g babyspenat
  • 1⁄2 kruka Färska örter, tex. Basilika, persilja och oregano

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i ganska stora bitar. Stek med smör i en stekpanna eller kastrull.
  2. Krydda med salt, fint krossad vitlök och svartpeppar. Tillsätt hönsbuljong. Låt sjuda under omrörning tills kycklingen är kokt.
  3. Hacka soltorkade tomater, lägg dem i pannan tillsammans med Créme Fraiche.Värm upp.
  4. Skär tomater i fyra bitar. Lägg i tomat, spenat och hackade örter i stekpannan. Värm upp och rör om några minuter.
  5. Servera med ris, couscous, pasta eller bröd.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Italiensk kycklingpasta


Populära avdelningar