Ingredienser

4 portioner

  • 600 g jordärtskocka
  • 200 g palsternacka
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl Valio Eila™ laktosfri vispgrädde
  • 1⁄2 st citron (efter smak)
  • 1 nypa salt (efter smak)
  • 1 nypa peppar (efter smak)

Jordärtskockskräm

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g jordärtskocka
  • 200 g palsternacka
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl Valio Eila™ laktosfri vispgrädde
  • 1⁄2 st citron (efter smak)
  • 1 nypa salt (efter smak)
  • 1 nypa peppar (efter smak)

Gör så här:

  1. Skala och skär ner palsternackan och skockorna i grova bitar. 
  2. Lägg i ugnsfast form med vitlöken och olivoljan. 
  3. Ugnsbaka i 200°C tills det är mjukt, ca 20-30 min. 
  4. Lägg över i en bunke och mixa med stavmixer, späd med grädden till bra konsistens. 
  5. Smaka av med lite citron salt och peppar.
  6. Servera med lammracks och gremolata.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Jordärtskockskräm


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar