Ingredienser

4 portioner

  • 600 g lammgrytbitar
  •     matolja (till stekning)
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 st färsk chili, hackad
  •     Valio Eila® laktosfritt smör (till stekning)
  • 2 dl vinglögg, röd eller vit (ej lättglögg som är för söt)
  • 1 burkar hela skalade tomater, klippta
  • 1⁄2 dl russin
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  • 1 burkar kikärtor
  •     Salt och svartpeppar efter smak
  •     1/2 dl rostad mandel (till servering)

Julig lammgryta med glögg och saffran

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g lammgrytbitar
  •     matolja (till stekning)
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 st färsk chili, hackad
  •     Valio Eila® laktosfritt smör (till stekning)
  • 2 dl vinglögg, röd eller vit (ej lättglögg som är för söt)
  • 1 burkar hela skalade tomater, klippta
  • 1⁄2 dl russin
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  • 1 burkar kikärtor
  •     Salt och svartpeppar efter smak
  •     1/2 dl rostad mandel (till servering)

Gör så här:

  1. Bryn grytbitarna runtom i smör i en panna – salta och lägg i en gryta.
  2. Fräs lök, vitlök och chili mjukt i en panna. Lägg över i grytan med lammet och häll på glögg.
  3. Koka upp, häll i tomaterna och låt sjuda långsamt utan lock i 45 minuter. Se till grytan efter halva tiden så att det inte kokar torrt och späd med lite vatten vid behov. När 45 minuter gått – tillsätt russin, vispgrädde, saffran och kikärtor och låt sjuda ytterligare 15–25 minuter utan lock. Lammet ska vara mjukt och mört när grytan är klar.
  4. Smaka av med salt och peppar och strö över mandel innan serveringen. Serveras med ris eller couscous. En sallad på rödkål, grönkål, äpple och apelsin med senapsdressing är fräscht och gott till.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Julig lammgryta med glögg och saffran


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar