Julig lammgryta med glögg och saffran

Julig lammgryta med glögg och saffran

Julig lammgryta med glögg och saffran

Julig lammgryta med glögg och saffran

4 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

600 g
Lammgrytbitar
1 msk
Matolja (till stekning)
2 st
Gul lök
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Chili, färsk, hackad
1 msk
Valio Laktosfri Smör (till stekning)
2 dl
Vinglödd, röd eller vit (ej lättglögg som är för söt)
1 st
Hela skalade tomater på burk
½ dl
Russin
1 paket
Saffran
2 dl
1 st
Kikärtor på burk
Salt och peppar (efter smak)
½ dl
Rostad mandel (till servering)

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna runtom i smör i en panna – salta och lägg i en gryta.
  2. Fräs lök, vitlök och chili mjukt i en panna. Lägg över i grytan med lammet och häll på glögg.
  3. Koka upp, häll i tomaterna och låt sjuda långsamt utan lock i 45 minuter. Se till grytan efter halva tiden så att det inte kokar torrt och späd med lite vatten vid behov. När 45 minuter gått – tillsätt russin, vispgrädde, saffran och kikärtor och låt sjuda ytterligare 15–25 minuter utan lock. Lammet ska vara mjukt och mört när grytan är klar.
  4. Smaka av med salt och peppar och strö över mandel innan serveringen. Serveras med ris eller couscous. En sallad på rödkål, grönkål, äpple och apelsin med senapsdressing är fräscht och gott till.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›