Ingredienser

12 portioner

Kaffe- och chokladpaj

Beskrivning

Ingredienser

12 portioner

Gör så här:

Deg

  1. Rör ihop mjöl, kvarg, salt och vatten till en deg med degkrok. Arbeta ihop och låt vila inplastad i kylskåp i 30 minuter, skär bort en fjärdedel och kavla sedan ut mellan smörpapper, den större till formen och den mindre till locket. Den mindre delen kavlas tunt och sporras till strimlor. Lägg/tryck botten i en smord pajform och ställ i kylskåp en timme. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in botten och förgrädda i 8-10 minuter.

Kaffesirap

  1. Värm upp sirapen i en kastrull och rör ut kaffet med rommen (eller vatten). Om du inte har kaffebönor hemma går det bra att ersätta med en halv tesked kaffepulver. Låt alla ingredienser småsjuda några minuter tillsammans. Klar att servera på pajen. Får gärna vara lite ljummen.

Fyllning

  1. Smält chokladen med smöret i vattenbad. Vispa under tiden upp äggen med sockret i minst 5 minuter. Vänd samman choklad och ägg och häll i pajformen. Lägg över strimlorna i rutmönster. Baka av i ugn 20 minuter eller tills det fått färg.

Servera i små bitar, väl kyld med kaffesirapen och vispad laktosfri vispgrädde. 

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Kaffe- och chokladpaj

matmedmera skriver:

kaffe och chokladpaj
Den här kaka måste jag testa. Ser så smaskigt ut.

Christopher skriver:

Matmedmera
Tack för din kommentar! Ja, den är riktigt god. Lycka till.


Populära avdelningar