Ingredienser

6 portioner

  • 3   äggvitor
  • 2 dl strösocker
  •     blå och gul hushållsfärg
  • 225 g frysta blåbär
  • 2 dl syltsocker
  • 1 st citron – saft och skal
  • 3 st gelatinblad
  • 1 dl socker
  • 200 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron
  • 1 st äggula
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  •     skalet av en citron till garnering

Kokardmaräng

Beskrivning

Att ta studenten är en stor händelse i livet! Så bjud på en kvargfluffig efterrätt som är lika minnesvärd. En kokardmaräng i gult och blått. Grattis till studenten önskar vi!

Ingredienser

6 portioner

  • 3   äggvitor
  • 2 dl strösocker
  •     blå och gul hushållsfärg
  • 225 g frysta blåbär
  • 2 dl syltsocker
  • 1 st citron – saft och skal
  • 3 st gelatinblad
  • 1 dl socker
  • 200 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron
  • 1 st äggula
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  •     skalet av en citron till garnering

Gör så här:

Kokardmaräng

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Dela upp marängen i två skålar, en liten som ska färgas blå och en stor som ska färgas gul. Droppa i några droppar hushållsfärg och rör om. Fyll två spritspåsar med de olika färgerna. Spritsa ut marängsnurror med stjärntyll i gult och toppa med en klick blå maräng i mitten.
  3. Grädda i ca 1 ½ timmer eller till marängerna är torra.

Blåbärskompott

  1. Koka upp blåbär och syltsocker och låt koka i cirka 5 minuter. Låt svalna.

Citronmousse

  1. Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Lägg/häll i en kastrull. Lägg gelatinbladen i blöt i kastrullen med citronsaft och skal. Vispa ihop socker och kvarg. Tillsätt äggulan och grädden och vispa ihop tills det är krämigt. Värm kastrullen på medelvärme tills gelatinbladen smält och låt svalna något. Vispa ner gelatinbladen i moussen. Låt den stelna något i kylskåp. Häll upp i glas genom att varva med blåbärskompott. Kyl i minst 3 timmar.
  2. Vid servering – toppa desserten med en kokard-maräng och riv över lite citronskal.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Kokardmaräng


Populära avdelningar