Ingredienser

12 portioner

Kokoscupcake med citruskräm

Beskrivning

Ingredienser

12 portioner

Gör så här:

Citronkräm

  1. Riv av skalet av citronerna och apelsinen utan att få med det vita. Pressa ur saften i en kastrull, men behåll ett par matskedar för att röra samman med redningen, låt saften koka upp tillsammans med skalen, 2 dl socker och smöret  i ett par minuter.
  2. Tag av från värmen och rör i redningen. Vispa ihop de 2 äggen med en gaffel, vispa ihop med krämen i kastrullen. Ställ tillbaka på låg värme och vispa i 5-6 minuter tills det tjocknat. Tag av från spisen och låt svalna något innan du häller i en väl rengjord burk. Överbliven kräm förvaras i kylskåp.

Cupcakes

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman alla torra ingredienser i en bunke. Vispa de 3 äggen och 2 dl socker poröst. Rör i kvargen och de torra ingredienserna. Klicka ut i små silikonformar, fyll 2/3 delar. Baka av i mitten på ugnen i 15 minuter tills de fått färg.

Servera med krämen på toppen.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Kokoscupcake med citruskräm


Populära avdelningar