Ingredienser

12 portioner

  • 50 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g Valio Eila® laktosfri kvarg päron & kola
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 200 g Valio Eila® laktosfri kvarg päron & kola
  • 10 dl florsocker
  •     hushållsfärg (rosa, gul och grön)

Kolamuffins med päronfrosting

Beskrivning

Muffins är alltid ett säkert kort på festen! Goda, saftiga och roliga att titta på (och inte minst att äta). Så bjud på kvargmumsiga kolamuffins med päronfrosting. De har en tendens att gå åt snabbt – så gör många!

Ingredienser

12 portioner

  • 50 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g Valio Eila® laktosfri kvarg päron & kola
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 200 g Valio Eila® laktosfri kvarg päron & kola
  • 10 dl florsocker
  •     hushållsfärg (rosa, gul och grön)

Gör så här:

Bottnar

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, strösocker, ljus sirap och vaniljsocker poröst. Tillsätt kvargen och det smälta smöret och fortsätt vispa. I en separat bunke – rör ihop vetemjöl och bakpulver. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten. Fyll muffinsformar med smet till 2/3. Grädda i 15–20 minuter.

Frosting

  1. Vispa smör fluffigt. Tillsätt kvarg och florsocker. Vispa till en krämig och fluffig frosting. Dela upp frostingen i tre skålar. Färga en av skålarna rosa, en annan gul och den tredje grön. Fyll en spritspåse med alla tre färgerna på varsin sida i påsen. Spritsa muffinsarna.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Kolamuffins med päronfrosting


Populära avdelningar