Ingredienser

8 portioner

Körsbärspaj

Beskrivning

Toppa kräftskivan med en hyllning till sommaren! En kvargfräsch paj på solmogna körsbär. Det perfekta avslutet på en lika perfekt kräftskiva (och sommar).

Ingredienser

8 portioner

Gör så här:

Pajdeg

  1. Arbeta ihop mjöl, florsocker, kvarg och smör till en deg. Plasta in degen och låt vila i kyl i en timme.

Körsbärsfyllning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp körsbär, strösocker och vaniljstång. Rör ihop citronsaften och potatismjöl i en skål. Ta kastrullen från värmen och vispa ner citronblandningen i en tunn stråle. Värm på och rör om tills det tjocknar. Låt svalna. Kavla ut två tredjedelar av degen tunt och tryck ut i pajformen. Häll i körsbärsfyllningen. Kavla ut resterande deg tunt och gör hål med något runt med ca 2 cm i diameter. Lägg över det prickiga pajskalet och kläm ihop kanterna. Pensla pajen med uppvispat ägg. Grädda i ca 30 minuter, tills gyllene. Låt svalna och låt stå i kylskåp över natten.

Kvarggrädde

  1. Vispa ihop kvarg och grädde tills det är krämigt och fluffigt. Servera med pajen.

Körsbärsstjälk

  1. Smält chokladen. Häll chokladen i en spritspåse. Spritsa ut stjälkar på ett bakplåtspapper och låt stelna. Använd gärna engångsspritspåsar där du kan klippa upp små hål för att spritsa ut stjälkar. Stick ner de stelnade stjälkarna i hålen på pajen. Servera!

 

Notes

Det här behövs:

  1. En pajform: 20 cm i diameter och 5 cm hög

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Körsbärspaj


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar