Ingredienser

4 portioner

  • 1 pkt Valio MiFú® gryn Naturell (gryn)
  •     Valio smör (till stekning)
  • 2 st gula lökar (grovt hackade)
  • 2 st morötter (skurna i stavar)
  • 150 g sockerärtor eller sugar snaps (halverade)
  •     Valio Eila® laktosfritt smör (till stekning)
  • 2 krm timjan
  •   dl tomatpuré
  • 2 krm rökt paprikapulver
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl Valio Eila® laktosfri matgrädde 10%
  •     ljus soja och svartpeppar efter smak
  •     pressad eller kokt potatis (till servering)
  •     färsk timjan (till servering)

Korvstroganoff med Mifú gryn Naturell istället för korv

Beskrivning

Idag är en perfekt dag att välja bort kött, fågel eller fisk. Så varför inte prova en lika klassisk som älskad korvstroganoff, men med Mifú istället för korv. Precis lika gott, om inte godare. Vi lovar.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 pkt Valio MiFú® gryn Naturell (gryn)
  •     Valio smör (till stekning)
  • 2 st gula lökar (grovt hackade)
  • 2 st morötter (skurna i stavar)
  • 150 g sockerärtor eller sugar snaps (halverade)
  •     Valio Eila® laktosfritt smör (till stekning)
  • 2 krm timjan
  •   dl tomatpuré
  • 2 krm rökt paprikapulver
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl Valio Eila® laktosfri matgrädde 10%
  •     ljus soja och svartpeppar efter smak
  •     pressad eller kokt potatis (till servering)
  •     färsk timjan (till servering)

Gör så här:

  1. I en stekpanna, stek Mifú gryn i smör på hög temperatur så att grynen får en gyllenbrun stekyta. Ställ åt sidan.
  2. Fräs lök och morot i smör på medelvärme så att de mjuknar och tar lite färg. Lägg i sockerärtor och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt timjan, rökt paprikapulver, dijonsenap och tomatpuré och rör om. Häll i matgrädden och koka ihop under några minuter. Späd med vatten om det behövs.
  3. Tillsätt den stekta Mifún, koka upp och smaka av med ljus soja och svartpeppar. Servera till pressad eller kokt potatis.
  4. Färsk timjan är gott och vackert som garnering. En rödkålssallad med kummin och vinägrett passar bra som tillbehör. Hyvla rödkål fint, salta lätt och rör om. Häll över två delar rapsolja, en del vitvinsvinäger och lite hel kummin. Rör om och servera.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Korvstroganoff med Mifú gryn Naturell istället för korv


Populära avdelningar