Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 1⁄2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  • 1   ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 krm timjan (finhackad färsk)
  • 1⁄2 tsk hummerfond
  • 8   krabbklor
  •     timjan (färsk, för garnering)
  •     machésallad (för garnering)

Krabbkaka med lufttorkad skinka

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 1⁄2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  • 1   ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 krm timjan (finhackad färsk)
  • 1⁄2 tsk hummerfond
  • 8   krabbklor
  •     timjan (färsk, för garnering)
  •     machésallad (för garnering)

Gör så här:

  1. Knäck och rensa bort skalet från 4 stycken stora krabbklor. Skär i mindre bitar. Rör samman grädde, ägg, krabba och finhackad timjan. Smörj fyra små glasskålar, häll i smeten, ställ i en ugnsfastform med vattenbad så att minst halva delen av skålarna är täckt och baka av i ugn 175°C i 30 minuter eller tills det känns som om det stelnat (tryck försiktigt på toppen).
  2. Låt svalna i kylskåp över natten. Lossa försiktigt med vass kniv och linda med en skiva skinka. Dekorera med de övriga krabbklorna, timjan och salladsskott.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Krabbkaka med lufttorkad skinka


Populära avdelningar