Ingredienser

4 portioner

  • 800 g torsk- eller gösfilé
  • 600 g lax
  • 300 g skalade räkor
  • 8 st små skalade och halverade delikatesspotatisar
  • 15 st sockerärtor
  • 5 st tomater
  • 3 st finhackade bananchalottenlökar
  • 3 st skivade vitlöksklyftor
  • 2 tsk färsk busktimjan
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk finhackad färsk chili
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 3 dl vitt torrt vin
  • 1 l fiskbuljong
  • 3 dl Valio Eila™ laktosfri matgrädde
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 12 st blåmusslor

Krämig fisk- och skaldjursgryta med fänkålstopping och saffransvinägret

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 800 g torsk- eller gösfilé
  • 600 g lax
  • 300 g skalade räkor
  • 8 st små skalade och halverade delikatesspotatisar
  • 15 st sockerärtor
  • 5 st tomater
  • 3 st finhackade bananchalottenlökar
  • 3 st skivade vitlöksklyftor
  • 2 tsk färsk busktimjan
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk finhackad färsk chili
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 3 dl vitt torrt vin
  • 1 l fiskbuljong
  • 3 dl Valio Eila™ laktosfri matgrädde
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 12 st blåmusslor

Gör så här:

  1. Kryssa tomaterna och doppa ca 30 sek i kokande vatten. Kyl av i kallt vatten. 
  2. Dra av skalet och hacka grovt. 
  3. Fräs två lökar, vitlök, timjan, cayennepeppar, chili och fänkålsfrön försiktigt i olja. 
  4. Tillsätt tomathacket, potatis, 2 dl vin och buljong. Låt puttra ca 10 min. 
  5. Se till att potatisen inte kokar sönder. 
  6. Rensa och skölj musslorna. 
  7. Fräs en lök i olja, tillsätt musslorna och 1 dl vin. 
  8. Koka under lock tills musslorna öppnat sig (ca 5 min). Dra åt sidan. 
  9. Skär fisken i 3 cm stora kuber. 
  10. Koka upp grytan igen tillsammans med grädden. 
  11. Lägg i fisken i grytan tillsammans med sockerärtorna och låt sjuda försiktigt under lock ca 3-4 min. 
  12. Lägg till sist i räkorna. 
  13. Toppa soppan i tallrikarna med saffransfänkålen och blåmusslorna.
  14. Receptet till saffransfänkålen

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Krämig fisk- och skaldjursgryta med fänkålstopping och saffransvinägret


Populära avdelningar