Krämig lasagne med smak av grillad paprika och spenat

Krämig lasagne med smak av grillad paprika och spenat

Krämig lasagne med smak av grillad paprika och spenat

Krämig lasagne med smak av grillad paprika och spenat

20 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser20 Portioner

300 g
Valio Eila Laktosfri Cottage Cheese
250 g
Valio Eila Emmental ost, riven
4 st
Lasagneplattor Gastro
1 l
Tomat, krossad
600 g
Spenat, fryst
150 g
Grillad paprika
4 dl
Matkorn
1 dl
Olja
3 st
Morot, riven
3 st
Vitlöksklyftor, rivna
2 st
Lök, hackad
3 msk
Grönsaksfond
3 msk
Schalottenlöksfond
1 msk
Oregano
4 krm
Paprikapulver
4 krm
Chilipulver

Ingredienser ostsås

2 l
3 dl
Valio Eila Laktosfri Ostcréme
100 g
2 dl
vetemjöl
2 msk
Grönsaksfond

Ingredienser topping

8 dl
Valio Eila Laktosfri Créme Fraiche
2 msk
Grönsaksfond
2 msk
Tigersås
2 st
Vitlöksklyftor, riven

Gör så här

  1. Koka matkorn enligt förpackning tillsammans med grönsaksbuljong (1/3 del)
  2. Fräs lök, morot, vitlök och spenat i olja
  3. Tillsätt övrig grönsaksbuljong (2/3) och schalottenlöksfond
  4. Tillsätt kryddor, krossad tomat, grillad paprika, matkorn och cottage cheese
  5. Koka på svag värme i ca 5-10 min
  6. Smält smör i kastrull och rör i mjöl och buljong
  7. Tillsätt mjölk och ostcreme under omrörning låt koka på svag värme i ca 5 min
  8. Påbörja lasangelagren med att hålla i ca 3 dl av ostsåsen i ett smort bläck
  9. Varva lasagneplattor med ostsås och din vegetariska sås
  10. Avsluta med lasagneplatta, ostsås och riven ost
  11. Tillaga i ugn i 160° i ca 45 min. Låt vila 10 min innan servering, servera med toppingen

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›