Ingredienser

4 portioner

  • 8 st Medium tortillas
  • 250 g Lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 2 msk Valio smör
  • 1 tsk Rökt paprika
  • 1⁄2 tsk spiskummin
  • 1⁄2 tsk chilipulver
  • 600 g Kycklingbröst
  • 1 tsk salt
  • 1⁄2 tsk nymald svartpeppar
  • 1⁄2 st lime
  • 1 kruka Finhackad färsk koriander
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl Valio Eila® Ekologisk laktosfri gräddfil 10%
  • 1 nypa salt
  • 200 g Guacamole

Kycklingfaijita

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 8 st Medium tortillas
  • 250 g Lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 2 msk Valio smör
  • 1 tsk Rökt paprika
  • 1⁄2 tsk spiskummin
  • 1⁄2 tsk chilipulver
  • 600 g Kycklingbröst
  • 1 tsk salt
  • 1⁄2 tsk nymald svartpeppar
  • 1⁄2 st lime
  • 1 kruka Finhackad färsk koriander
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl Valio Eila® Ekologisk laktosfri gräddfil 10%
  • 1 nypa salt
  • 200 g Guacamole

Gör så här:

  1. Smaksätt Valio gräddfil med krossad vitlök och salt. Ställ i kylen.
  2. Förbered grönsakerna: Skala och skär löken i ringar. Skär paprikorna i skivor.
  3. Hetta upp en stor stekpanna. Tillsätt grönsaker, paprika, spiskummin och chilipeppar i grytan. Stek tills grönsakerna är klara. Ställ av stekpannan.
  4. Skär filéerna i bitar. Lägg kycklingbitarna i grytan, tillsätt fett, om det behövs. Stek tills kycklingen har en fin brun färg och är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll i grönsakerna i pannan tillsammans med kycklingen. Pressa över limejuice och låt det stekas ihop tillsammans. Krydda slutligen med koriander.
  6. Värm tortilla bröden i mikro eller i ugnen och servera med kyckling- och grönsaksblandingen, gräddfil och guacamole.

 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Kycklingfaijita


Populära avdelningar