Ingredienser

4 portioner

  • 600 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar
  •     Valio Eila® laktosfritt smör (till stekning)
  • 2 st gula lökar, grovhackade
  • 1 st röd paprika, kvartad och skivad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1⁄2 tsk torkad dragon
  • 1⁄2 dl tomatpuré
  • 2 msk dijonsenap
  • 5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning eller fond
  • 2 dl Valio Eila® Kvarggrädde
  •     Salt och svartpeppar efter smak

Kycklinggryta med paprika

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar
  •     Valio Eila® laktosfritt smör (till stekning)
  • 2 st gula lökar, grovhackade
  • 1 st röd paprika, kvartad och skivad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1⁄2 tsk torkad dragon
  • 1⁄2 dl tomatpuré
  • 2 msk dijonsenap
  • 5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning eller fond
  • 2 dl Valio Eila® Kvarggrädde
  •     Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Bryn kycklingbitarna runtom i smör i en panna, salta och lägg dem åt sidan.
  2. Sänk värmen och fräs lök och paprika tills löken mjuknar (ca 5 minuter). Tillsätt paprikapulver och låt steka med någon minut.
  3. Lägg i kycklingen. Tillsätt tomatpuré, dijonsenap, dragon, vatten och buljongtärning och koka upp. Sjud utan lock i 30 minuter – späd med lite vatten om det behövs.
  4. Tillsätt Kvarggrädde när kycklingen är mör och koka upp. Smaka av med salt och mycket svartpeppar.
  5. Servera till äggnudlar, gnocchi, ris eller kokta matgryn. Kokta gröna bönor eller broccoli är gott till. Smaklig måltid!

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Kycklinggryta med paprika


Populära avdelningar