Ingredienser

3 portioner

  • 3 burkar (à 200 g) Valio smaksatt kvarg Irish cream & coffee
  •     "Yoghurt"
  • 1⁄2 dl Valio Eila® naturell yoghurt
  • 3 msk granola eller bärmüsli
  • 1 msk krossade hasselnötter eller valnötter
  •     "Glass"
  • 1 dl vanilj- eller chokladglass
  • 1⁄2 dl kex- eller kaksmulor
  • 2 st bitar riven choklad
  •     "Salt banoffee"
  • 1⁄2 st banan
  • 2 msk salta nötter, cashew eller jordnötter
  •     färdig kolasås

Läckra kvargdesserter

Beskrivning

Dessa läkerheter kan göras direkt i en kvargburk eller i efterrättsportioner i glas eller efterrättsskålar. Tre olika varianter: "Yoghurt", "Glass" och "Salt banoffee". 

Ingredienser

3 portioner

  • 3 burkar (à 200 g) Valio smaksatt kvarg Irish cream & coffee
  •     "Yoghurt"
  • 1⁄2 dl Valio Eila® naturell yoghurt
  • 3 msk granola eller bärmüsli
  • 1 msk krossade hasselnötter eller valnötter
  •     "Glass"
  • 1 dl vanilj- eller chokladglass
  • 1⁄2 dl kex- eller kaksmulor
  • 2 st bitar riven choklad
  •     "Salt banoffee"
  • 1⁄2 st banan
  • 2 msk salta nötter, cashew eller jordnötter
  •     färdig kolasås

Gör så här:

"Yoghurt"

  1. Häll ett lager på cirka en centimeter yoghurt över kvargen. Strö över granola eller bärmüsli samt krossade nötter och/eller bär.

"Glass"

  1. Sänk ner glasskopan eller -kulan en bit i kvargen.
  2. Strö över kex- eller kaksmulor och riven choklad.

"Salt banoffee"

  1.  Strö skivad eller tärnad banan och salta nötter samt ringla kolasås över kvargen.

 

 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Läckra kvargdesserter


Populära avdelningar