Ingredienser

12 portioner

Lakrits och hallonmoussetårta

Beskrivning

Ingredienser

12 portioner

Gör så här:

  1. Finhacka kex i en matberedare eller för hand. Tillsätt smält smör.
  2. Klä en kakform med avtagbara kanter i bakplåtspapper (23 cm diameter). Fyll botten med kexsmulorna och ställ in i kylskåpet.
  3. Fyllning:
  4. Lägg i gelatinblad i kallt vatten tills de blir mjuka.
  5. Vispa 2 dl vispgrädde.
  6. Mät upp hallonsylt i en skål.
  7. Värm 2 matskedar vatten, tex i en kaffekopp i mikrovågsugnen tills de är kokande varmt. Smält ned gelatinbladen.
  8. Rör i gelatinblandningen med hallonsylten. Tillsätt vispgrädde, rör. Sprid ut moussen jämnt över kexbotten.
  9. Vispa vispgrädde och lakritskvarg och blanda i samma skål. Vispa mer.
  10. Smält återstående matsked av gelatin i kokande vatten. Häll ned i lakritscreme-blandningen lite i taget. Sprid fyllningen jämnt över hallonmoussen.
  11. Låt stå i kylskåp tre till fyra timmar eller till nästa dag.
  12. Frosting:
  13. Förbered frostingen när kakan har svalnat.
  14. Värm lakritskvargen och hackad choklad i en kastrull på medelvärme. När chokladen har smält, ta bort från värmen och tillsätt svart karamellfärg.
  15. Kyl frostingen så den inte smälter kakan. Töm lakritsgrädden över moussen, jämna ut den. Ställ in i kyla. Låt frostingen stelna i ca 30 minuter och strö över den krossade turkiska pepparen när ytan fortfarande är något mjuk.
  16. Dekorera med frysta hallon strax innan servering.

 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Lakrits och hallonmoussetårta


Populära avdelningar