Ingredienser

12 portioner

Laktosfri hallonmoussetårta

Laktosfri hallonmoussetårta

Beskrivning

Ingredienser

12 portioner

Gör så här:

  1. Blötlägg gelatinbladen. Mixa samman smör med kex i matberedare med knivtillsats. Tryck ut i botten på en form med löstagbara kanter. För att det enklare skall lossna kan du spänna fast en smörpapper i botten innan du trycker ut.
  2. Vispa upp äggen och sockret i minst 5 minuter med elvispen. Smält gelatinet i vattenbad och vispa i fyllningen. Fortsätt att vispa i kvargen och rör i skalet av en lime och nästan alla hallonen. Vänd sedan i den vispade grädden. Sprid ut fyllningen över botten. Strö över resten av hallonen och ställ in i frysen, tag ut en 30 minuter före servering. Strö över hasselnötter och servera.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Laktosfri hallonmoussetårta

Helena skriver:

Meddelande/kommentar
Hej jag vill ah denna tårta

Ann skriver:

Hallonmoussetårta
Vegetarian och har slopat gelatinet. Men hur gör man utan?

Madelene skriver:

De finns icke animalisk
De finns icke animalisk framställt gelatin att köpa i välsorterade fackhandlar. Jag har sätt de på Ica Maxi här i Gävle.

Ida skriver:

istället för gelatinblad
Jag använder multisocker ifrån dansukker istället för gelatinblad för jag gillar inte gelatinbladets eftersmak.

Joline skriver:

Hur länge ska den vara inne i
Hur länge ska den vara inne i frysen innan servering?

Christopher skriver:

Hej Joline,
Tårtan ska stå inne tills den har fryst. Hälsningar Christopher

lizzie.franzen@gmail.com skriver:

smör till hallonmoussetårta
varför står det 100 gr smör i vänsterkanten och 200 gr i högra spalten på receptet. Går det åt mer smör av det lakotsfria?

Christopher skriver:

Hej Lizzie,
Tack för din kommentar. Anledningen är att förpackningen innehåller 200 g smör. Det är 100 g som skall användas i tårtan. Vänliga hälsningar Christopher

Anne-Maj skriver:

Hallonmoussetårta
Hur mycket multisocker använder man istället för gelatin till tårtan?

carola Lidén skriver:

laktosfritt
Är alltid glad när det kommer nya idéer på laktosfritt. Synd att det alltid är så dyrt

Lotta skriver:

Grädde
Hej, förbli grädden lactosfri efter att den kokades upp?

Kelly skriver:

Hej Lotta! Ja, det stämmer.
Hej Lotta! Ja, det stämmer. Grädden är fortfarande laktosfri efter uppkokning.

Marie Brage-Hultgren skriver:

Hallonmoussetårta
Hur gör jag det fina röda överst på tårtan, som finns på bilden?

Kelly skriver:

Hej Marie,
Tack för din fråga. Det fina röda överst på tårtan är hallon! Användningen av hallonen är nämligen uppdelad i två delar, du börjar med att blanda i nästan alla hallonen i fyllningen. efter att du spridit ut fyllningen över botten ska du strö över resten av hallonen - voilà! Glad midsommar! Vänligen, Nena på Valio

Rosmarie skriver:

Hallontårta enligt IDA Annons.Gelletopping är inte med pårecepte
Recept på Gelletopping

Kelly skriver:

Hej Rosmarie,
Just det här receptet ska inte ha någon geletopping, gelatinet ska blandas ned i fyllningen. Önskar dig en fortsatt härlig vecka, Nena på Valio


Populära avdelningar