Ingredienser

4 portioner

  • 200 g tärnad bacon
  • 120 g riven parmesanost
  • 2 tsk olivolja
  •   kg spaghetti
  • 4 st äggulor
  • 4 nypa grovmalen svartpeppar

Laktosfri pasta carbonara

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 200 g tärnad bacon
  • 120 g riven parmesanost
  • 2 tsk olivolja
  •   kg spaghetti
  • 4 st äggulor
  • 4 nypa grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull till pastan. Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna.
  2. Salta och tillsätt resten av olivoljan i det kokande pastavattnet. Koka pastan al dente.
  3. Medan pastan kokar knapersteker du bacon i strimlor. Rör samman äggulorna med den rivna parmesanosten i en stor serveringsskål. Krydda med lite salt och svartpeppar.
  4. När pastan kokat klart silar du av vattnet och blandar pastan med ägg- och ostblandningen. Häll av fettet från baconstrimlorna och häll ner i pastan. Värmen från pasta och bacon gör att äggblandningen reder sig. Smaken blir en aning rundare med en skvätt Valio Laktosfri matlagningsgrädde, men det är inte nödvändigt.

Foto av Annika Broman.

 

5. Servera omedelbart, gärna med en rå äggula per person och lite nymalen svartpeppar på.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Laktosfri pasta carbonara


Populära avdelningar