Laktosfri vegetarisk paj

Laktosfri vegetarisk paj

Laktosfri vegetarisk paj

Laktosfri vegetarisk paj

En matig, laktosfri och vegetarisk paj för såväl vardag som fest, fulladdad med härliga smaker från Medelhavet. Enkel att förbereda dagen innan när du skall bjuda många.

4 Portioner
1 h
11 rating

Ingredienser4 Portioner

Pajdeg

125 g
3 dl
Vetemjöl
3 msk
Kallt vatten

Fyllning

250 g
Spenat
200 g
Soltorkade tomater
100 g
Laktosfri fetaost
130 g
Zucchini (strimlad)
4 st
Ägg
3 dl
1 tsk
Salt
Svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Dela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet så det blir smuligt.
  3. Häll ner det kalla vattnet och rör ihop till en deg.
  4. Tryck ut pajdegen i formen och nagga med en gaffel.
  5. Låt degen vila i 10 minuter i kylen.
  6. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  7. Fräs spenaten mjuk i stekpannan. Lägg spenaten i pajbotten tillsammans med soltorkade tomater, strimlad zucchini och smulad fetaost.
  8. Vispa samman ägg, grädde, salt, peppar och häll över pajskalet.
  9. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›