Ingredienser

4 portioner

  • 2 st rader lammracks
  • 5 st färska vitlöksklyftor
  • 1 msk Valio Eila™ laktosfri smör
  • 1 knippen rosmarin
  • 1 nypa salt (efter smak)
  • 1 nypa peppar (efter smak)

Lammracks med jordärtskocks- kräm och hasselnötsgremolata

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st rader lammracks
  • 5 st färska vitlöksklyftor
  • 1 msk Valio Eila™ laktosfri smör
  • 1 knippen rosmarin
  • 1 nypa salt (efter smak)
  • 1 nypa peppar (efter smak)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°C. 
  2. Torka av racksen och putsa om det behövs. Salta. 
  3. Stek racksen i en panna så de får fin färg. 
  4. Lägg upp dem i en ugnsfast form 
  5. Peppra och gnid in med krossade vitlöksklyftor. 
  6. Hacka rosmarinen grovt och gnugga in lammet med kryddorna. 
  7. Stoppa in en termometer i mitten på en av racksen och ugnsbaka till en innertemperatur på 57°C för ett rosa kött.
  8. Servera med jordärtskockskräm och gremolata.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Lammracks med jordärtskocks- kräm och hasselnötsgremolata


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar