Lammracks med jordärtskockskräm- och hasselnötsgremolata

Lammracks med jordärtskockskräm- och hasselnötsgremolata

Lammracks med jordärtskockskräm- och hasselnötsgremolata

Lammracks med jordärtskockskräm- och hasselnötsgremolata

4 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Lammracks

2 st
Rader lammracks
5 st
Färska vitlöksklyftor
1 msk
1 kruka
Rosmarin
1 nypa
Salt (efter smak)
1 nypa
Peppar (efter smak)

Jordärtskockskräm

600 g
Jordärtskocka
200 g
Palsternacka
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
2 dl
½ st
Citron (efter smak)
1 nypa
Salt (efter smak)
1 nypa
Peppar (efter smak)

Gremolata

1 dl
Rostade hasselnötter
1 st
Vitlöksklyfta, finhackad
3 msk
Olivolja
1 st
Citron, finrivet skal av en citron
1 nypa
Flingsalt (efter smak)

Gör så här

  1. Lammracks

  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Torka av racksen och putsa om det behövs. Salta.
  4. Stek racksen i en panna så de får fin färg.
  5. Lägg upp dem i en ugnsfast form .
  6. Peppra och gnid in med krossade vitlöksklyftor.
  7. Hacka rosmarinen grovt och gnugga in lammet med kryddorna.
  8. Stoppa in en termometer i mitten på en av racksen och ugnsbaka till en innertemperatur på 57°C för ett rosa kött.
  9. Jordärtskockskräm

  10. Skala och skär ner palsternackan och skockorna i grova bitar.
  11. Lägg i ugnsfast form med vitlöken och olivoljan.
  12. Ugnsbaka i 200°C tills det är mjukt, ca 20-30 min.
  13. Lägg över i en bunke och mixa med stavmixer, späd med grädden till bra konsistens.
  14. Smaka av med lite citron salt och peppar.
  15. Gremolata

  16. Finhacka hasselnötterna och blanda med övriga ingredienser.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›