Ingredienser

4 portioner

  • 50 g olivolja
  • 75 g hackad gul lök
  • 15 g hackad vitlök
  • 15 g blekselleri, tärnad i 3 mm-bitar
  • 200 g rödpaprika, tärnad i 1 cm-bitar
  • 300 g aubergine, tärnad i 1 cm-bitar
  • 500 g hela tomater på burk, skurna i mindre bitar
  • 30 g urkärnade och hackade oliver
  • 30 g kapris
  • 10 g sherryvinäger
  • 1 pkt Valio MiFú® gryn Naturell
  • 3 st skivade mozzarella (100 g styck)
  • 100 g riven parmesanost
  • 12 st torkade lasagneplattor
  • 25 g riven parmesanost
  • 200 g Valio MiFú® gryn Naturell
  •     Ruccolasallad (till servering)
  •     olivolja (till servering)
  •     riven parmesanost (till servering)
  •     Rostade solroskärnor (till servering)

Lasagne med Mifú gryn Naturell istället för nötfärs á la Urban Deli

Beskrivning

Lasagne är en klassisker på middagsbordet i folkhemmen. Nu kan du laga familjens favorit med Mifú istället för kött- eller nötfärs. Receptet är utvecklat av Urban Deli och vi lovar, det kommer gå hem hos alla (även små!) magar!  

Ingredienser

4 portioner

  • 50 g olivolja
  • 75 g hackad gul lök
  • 15 g hackad vitlök
  • 15 g blekselleri, tärnad i 3 mm-bitar
  • 200 g rödpaprika, tärnad i 1 cm-bitar
  • 300 g aubergine, tärnad i 1 cm-bitar
  • 500 g hela tomater på burk, skurna i mindre bitar
  • 30 g urkärnade och hackade oliver
  • 30 g kapris
  • 10 g sherryvinäger
  • 1 pkt Valio MiFú® gryn Naturell
  • 3 st skivade mozzarella (100 g styck)
  • 100 g riven parmesanost
  • 12 st torkade lasagneplattor
  • 25 g riven parmesanost
  • 200 g Valio MiFú® gryn Naturell
  •     Ruccolasallad (till servering)
  •     olivolja (till servering)
  •     riven parmesanost (till servering)
  •     Rostade solroskärnor (till servering)

Gör så här:

  1. Börja med att göra såsen. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Tillsätt blekselleri och fräs ytterligare fem minuter. Stek paprika och aubergine hårt i olivolja i en ny stekpanna och tillsätt sen lök- och bleksellerihacket. Tillsätt tomater på burk, hackade oliver, kapris och vinäger. Koka ihop något och smaka av med salt och peppar. Blanda ner Mifú.

  2. Varva sedan såsen med mozzarella, riven parmesanost och torkade lasagneplattor. Toppa med riven parmesanost och 200 g Mifú. Baka i ugn på 200 grader i cirka 40 minuter.

  3. Låt svalna något och servera med en sallad på ruccola och lite olivolja, riven parmesanost och rostade solroskärnor.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Lasagne med Mifú gryn Naturell istället för nötfärs á la Urban Deli


Populära avdelningar