Ingredienser

10 portioner

Mjuk kokoskaka

Beskrivning

Ingredienser

10 portioner

Gör så här:

  1. Ägg och socker vispas pösigt. Tillsätt sedan rumsvarmt smör och fortsätt och vispa i ytterligare 3 minuter. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos i en bunke och rör ner tillsammans med mjölken i äggsmeten.
  2. Smörj och bröa en form och grädda i ugn 180°C 30 minuter. Känn med sticka så att den är färdig.

Glasyr

  1. Smält smöret och blanda i florsocker, vatten och karamellfärg. Rör om tills det blir en jämn glasyr.
  2. När kakan svalnat bred över glasyren och strö över dekorationen. 
  3. Låt stå att stelna 30 minuter innan du skär upp.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Mjuk kokoskaka

mansora skriver:

resept
jätte god :)

Christopher skriver:

Hej Mansora,
Tack för din kommentar! Hälsningar Christopher

Kerstin skriver:

form
Hur stor form ska de va för att få lite höjd på kakorna?

Madame Andersson skriver:

Gjorde x 1,5 sats, lagom till
Gjorde x 1,5 sats, lagom till långpanna (djup ugnsform)

frida skriver:

resept
kan ni lega ut mer recept?


Populära avdelningar