Ingredienser

1 portioner

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Beskrivning

Ingredienser

1 portioner

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. 
  3. Vispa ägg och strösocker poröst. 
  4. Rör i det smälta smöret och vaniljkvargen i smeten. 
  5. I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och ingefära. 
  6. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
  7. Smöra och bröa tre formar med 15 cm i diameter, eller baka i omgångar i samma form. 
  8. Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott. 
  9. Grädda kakan i cirka 25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr. 
  10. Låt svalna.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Mjuk pepparkaka


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar