Ingredienser

10 portioner

  • 150 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk mald ingefära
  • 175 g rumsvarmt Valio Eila® laktosfritt smör
  • 3 1⁄2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 200 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell
  •     Ett litet pepparkakshus (topping)
  •     rosmarin (topping)
  •     frysta lingon (topping)
  •     strösocker (topping)
mjuk pepparkakstårta, laktosfri

Mjuk pepparkakstårta

Beskrivning

Bjud på något annorlunda i jul - varför inte prova vår pepparkakstårta? Det är som bekant bara jul en gång om året – så gör det mesta av den! Bakad med laktosfri kvarg blir denna mjuka pepparkakstårta extra saftig och god. Med ett litet pepparkakshus stående i en granskog på toppen blir bakverket dessutom en fin dekor på julbordet. God jul (bokstavligen)!

Ingredienser

10 portioner

  • 150 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk mald ingefära
  • 175 g rumsvarmt Valio Eila® laktosfritt smör
  • 3 1⁄2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 200 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell
  •     Ett litet pepparkakshus (topping)
  •     rosmarin (topping)
  •     frysta lingon (topping)
  •     strösocker (topping)

Gör så här:

Bottnar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker poröst. Rör i det smälta smöret och vaniljkvargen i smeten. I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och ingefära. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
  3. Smöra och bröa tre formar med 15 cm i diameter, eller baka i omgångar i samma form. Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott.
  4. Grädda kakan i cirka 25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr. Låt svalna.

Frosting

  1. Vispa smör fluffigt. Tillsätt florsocker och vaniljextrakt och fortsätt att vispa fluffigt. Tillsätt cream cheese och vispa ihop tills frostingen precis blivit krämig.
  2. Lägg första tårtbotten på ett fat. Bred på ett jämnt lager frosting. Upprepa två gånger. Bred frosting runt om tårtan med en spatel – dra spateln längs med kakan så att bottnarna lyser igenom.

Topping

  1. Sätt pepparkakshuset på toppen av tårtan. Stick ner upp och nedvända kvistar av rosmarin så att de liknar granar. Rulla lite lingon i strösocker och gör en snölykta. Servera.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Mjuk pepparkakstårta


Populära avdelningar