Muffinsglasyr

Muffinsglasyr

Muffinsglasyr

Muffins är populärt både bland stora och små. Det är ett mycket mångsidigt bakverk som kan anpassas efter tillfälle. Här hittar du tre olika glasyrer och flera smakalternativ.

1 Portioner
30 min
11 rating

Ingredienser1 Portioner

Kvargglasyr

400 g
Valio smaksatt kvarg (valfri)
2 dl

Färskostglasyr

400 g
2 dl

Smörkräm med grädde

5 dl
200 g

Gör så här

  1. Kvargglasyr

  2. Vispa grädde och kvarg till ett tjockt skum.
  3. Kvargglasyren är fräsch och härligt mjuk. Servera muffins med kvargglasyr direkt eftersom spritsningen inte håller så länge.
  4. Färskostglasyr

  5. Vispa färskosten och grädden till ett tjockt skum.
  6. Färskostglasyren är relativt tjock och spritsningen håller sig snygg i flera dagar.
  7. Smörkräm med grädde

  8. Koka upp grädden i kastrull till en tjock sås i cirka 10–20 minuter, låt svalna.
  9. Vispa det rumstempererade smöret poröst. Tillsätt den svalnade såsen i smörkrämen under kraftig omrörning
  10. Smörkrämen blir tjock och tålig. Den stelnar i kylskåp och vi rekommenderar att du alltid serverar smörkrämen rumstempererad. Spritsningen går även bra att frysa.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.